Wydarzenia

Wydarzenia

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 

Partnerzy:

Partnerzy:

Ankieta

Ankieta

Najlepszy sposób na piękną opaleniznę?
 

Słownik kosmetyków i składników kosmetycznych

 
Olej kokosowy

Produkt roślinny otrzymywany z kopry, twardego miąższu palmy kokosowej Cocos Nucifera. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy, jest również bogaty w witaminy A i E. Wykazuje właściwości ochronne, przeciwzapalne i odżywcze. Używany jest do produkcji szamponów i kondycjonerów do włosów suchych i łamliwych. Również jako czysty olej do ciała i masażu. Olej kokosowy jest także składnikiem kremów dla bardzo suchej i pękającej skóry, również w wyniku uszkodzeń na skutek poddawania jej zbyt intensywnemu działaniu słońca.

 

Komentarze (0)

Komentarze (0)

Gość
Copyright © 2010 Pięknieje Sp. z o.o.                      Wszelkie prawa zastrzeżone
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU ROZWOJU REGIONALNEGO "DOTACJE NA INNOWACJE"
Realizacja:  Ideo Powered by:  Edito CMS Projekt graficzny:  Beata Bajno
Pola zainteresowania serwisu Pieknieje.pl: stylista, makijaż, fryzury, trendy, kobieta, włosy, uroda