Wydarzenia

Wydarzenia

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 

Partnerzy:

Partnerzy:

Ankieta

Ankieta

Najlepszy sposób na piękną opaleniznę?
 

Słownik kosmetyków i składników kosmetycznych

 
Lawenda

Najważniejszym związkiem czynnym zawartym w kwiatach lawendy jest olejek o mocnym działaniu bakteriobójczym i odkażającym. Wykorzystywany on jest w aromaterapii, przy produkcji perfum, wód toaletowych, perfumowaniu różnych kosmetyków (np. płynów kąpielowych, mydeł itp.). Wyciąg i napar z kwiatu lawendy jest bardzo przydatny w pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej.

 

Komentarze (0)

Komentarze (0)

Gość
Copyright © 2010 Pięknieje Sp. z o.o.                      Wszelkie prawa zastrzeżone
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU ROZWOJU REGIONALNEGO "DOTACJE NA INNOWACJE"
Realizacja:  Ideo Powered by:  Edito CMS Projekt graficzny:  Beata Bajno
Pola zainteresowania serwisu Pieknieje.pl: stylista, makijaż, fryzury, trendy, kobieta, włosy, uroda