Wydarzenia

Wydarzenia

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 

Partnerzy:

Partnerzy:

Ankieta

Ankieta

Najlepszy sposób na piękną opaleniznę?
 

Słownik kosmetyków i składników kosmetycznych

 
Lanolina (Lanolinum, INCI Lanolin)

Wosk pochodzenia zwierzęcego, będący wydzieliną ich gruczołów łojowych. Otrzymywany jest przez oczyszczenie i odwodnienie owczej wełny. Jest mieszaniną estrów kwasów tłuszczowych z alkoholami sterolowymi, a jej skład jest zmienny z zależności od gatunku owiec. Powszechnie stosowana w preparatach fryzjerskich do produkcji szamponów, odżywek, masek i środków do szylingu. Uzupełnia płaszcz lipidowy włosów, spełniający funkcję ochronne, nawilża, zmiękcza, poprawia połyski i ułatwia rozczesywanie włosów. Może powodować uczulenia.

 

Komentarze (0)

Komentarze (0)

Gość
Copyright © 2010 Pięknieje Sp. z o.o.                      Wszelkie prawa zastrzeżone
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU ROZWOJU REGIONALNEGO "DOTACJE NA INNOWACJE"
Realizacja:  Ideo Powered by:  Edito CMS Projekt graficzny:  Beata Bajno
Pola zainteresowania serwisu Pieknieje.pl: stylista, makijaż, fryzury, trendy, kobieta, włosy, uroda