| pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | niedz. |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | |
| 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 |
Popularna roślina parkowo - leśna o przyjemnie pachnących kwiatkach. Otrzymuje się z nich olejek eteryczny, którego głównym składnikiem jest iron. Olejek używany jest do perfumowania kremów, lotionów, szminek, pudrów i innych kosmetyków. Ze względu na to, że zapachy fiołkowe są trudno dostępne i drogie często zastępowane są sztucznymi olejkami zapachowymi.
Komentarze (0)
Komentarze (0)