| pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | niedz. |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | |
| 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 |
Stabilizator. Składnik pochodzenia syntetycznego, występujący w różnych wariantach (np. Oleth 3 Phospahet lub Oleth 10), stężeniach i w zróżnicowanych konfiguracjach. Jest obecnie jednym z najczęściej używanych emulgatorów i stabilizatorów produktów kosmetycznych. Może też odpowiadać za lśniący kolor produktu. Ma właściwości neutralizujące, co powoduje podwyższenie poziomu pH kosmetyku. W niektórych badaniach stwierdzono jego kancerogenne działanie na skórę.
Komentarze (0)
Komentarze (0)